Er zijn vele mogelijkheden voor het maken van een proefschrift. Zo kan er van meerdere programma’s gebruik gemaakt worden. De keuze voor een programma is een persoonlijke voorkeur. Het betekent wel dat er ook voor het drukken meerdere mogelijkheden, zoals een proefschrift drukken met word, mogelijk moeten zijn. Voor tekstverwerking wordt vaak gebruik gemaakt van het programma word.

Ook voor het schrijven van een proefschrift wordt er veelvuldig van dit programma gebruikt gemaakt. Het is echter niet het meest ideale programma voor de opmaak van de thesis. Ipskamp Printing heeft de mogelijkheid voor een proefschrift drukken met word.

Als je kiest voor een proefschrift drukken met word is het verstandig om bij de opmaak direct met een aantal zaken rekening te houden. Het formaat van een thesis is normaal gesproken kleiner dan een A4. Als de thesis op A4 formaat wordt aangeleverd, dan wordt het geheel verkleind voordat een proefschrift drukken met word mogelijk is. Door het verkleinen wordt bijvoorbeeld ook de grootte van de letters kleiner. Het kan zijn dat daardoor de thesis minder goed leesbaar wordt. Voor de leesbaarheid van het proefschrift zijn ook de marges belangrijk. Te kleine marges zorgen ervoor dat het proefschrift niet prettig leest. Als je dus kiest voor proefschrift drukken met word is het makkelijk om direct vanaf het begin rekening te houden met de opmaak.

Proefschrift drukken met WordJe wilt natuurlijk niet dat er iets verkeerd gaat met het proefschrift drukken met word. Je hebt tenslotte veel tijd besteed aan het schrijven van de thesis en de opmaak ervan. Nadat het proefschrift aangeleverd is, wordt er een drukproef gemaakt. Het geeft je de mogelijkheid om na te gaan of het voldoet aan je verwachtingen. Als de drukproef het gewenste resultaat heeft, dan zal er worden overgegaan tot een proefschrift laten drukken met word.