Wil je een pakket snel afgeleverd hebben, dan kun je gebruik maken van een spoedkoerier. Een spoedkoerier kan je je pakket binnen één werkdag afleveren, en soms zelfs nog sneller. Dus heb je een spoedpakket, dan bestel je een spoedkoerier.

Deze haalt je post op, samen met nog andere pakketjes van andere klanten, die dezelfde richting op moeten. Vervolgens wordt alles gesorteerd, en dezelfde dag nog afgeleverd. We spreken dan van ‘same day delivery’

Express post

Maar post kan ook nòg sneller afgeleverd worden. Wil je je post echt zo spoedig mogelijk afgeleverd hebben, ‘as soon as possible’ in Amerikaanse termen? Dan bestel je een spoedkoerier die je de post binnen 45 minuten ophaalt, en direct gaat bezorgen. Dan hangt het alleen af van de afstand die het pakket af moet leggen, wanneer het afgeleverd wordt. Dus je pakket wordt dan echt zo snel als het maar enigszins mogelijk is bezorgd. Sneller dan snel!

De juiste snelheid en de juiste prijs

Een goed koeriersbedrijf is dus snel, zo snel als mogelijk is, en zo snel als je wilt. Het houdt rekening met de urgentie van je post, maar het houdt ook rekening met je beurs. Een spoedpakket binnen 45 minuten ophalen en direct afleveren, is in sommige gevallen noodzakelijk.

Maar niet altijd. In veel gevallen is het ook goed, als het pakket binnen een dag afgeleverd wordt. Dat bespaart in prijs.

De juiste logistieke dienstverlening

SpoedkoerierWat maakt het nu mogelijk om alle pakketten met de gewenste snelheid af te leveren? Een goede logistieke dienstverlening. Een goed koeriersbedrijf maakt daar gebruik van. Dat verzamelt verschillende vrachten, die het op bepaalde tijden per dag uiteenlopende richtingen uit laat rijden. Zodat deze vrachten dezelfde dag nog bezorgd kunnen worden. Dat drukt de bezorgkosten, terwijl de bezorging in de meeste gevallen snel genoeg is. En als het echt noodzakelijk is, kan het dan sneller.

Zo heb je de juiste snelheid voor de juiste prijs!